Fotografi och mode

Att designa jeans är ett roligt jobb!Fotografi och mode är två yrkesgrupper och hobbys som blivit väldigt på tapeten de senaste åren. Var och varannan person har en systemkamera och sitter och redigerar sina bilder, medan nästan alla har ett mer eller mindre utvecklat sinne för mode.


Sverige som land är känt för att vara väldigt modemedvetet och vi har fler modeföretag, modeller och catwalks än någonsin förr. Kläder har aldrig tidigare spelat en större roll i våra liv och pengarna tycks alltid gå mer till kläder än förväntat och planerat. Mode har vuxit och kommer fortsätta växa under en lång tid framöver.


Fotograferandet har ökat explosionsartat sedan vi plötsligt fick möjlighet att dela våra fotoalbum, vare sig våra nära och kära vill se dem eller inte, framför allt via facebook, men även men hjälp av fenomen som instagram och snapchat. Alla kan ta kort och bli relativt duktiga också, allt sedan digitalkameran kom och man inte längre var tvungen att klara sig med de trettio kort man hade på en rulle för en hel semester. Fotografering har vuxit otroligt det också och kommer så fortsätta mycket mycket länge.


Foto och mode går mycket hand i hand och ökar det ena så ökar det andra. För att sprida mode måste foton tas och ju mer foton som tas, desto fler anledningar finns det att se bra ut.